Στο σεμινάριο αυτό των 17 συναντήσεων θα έρθουμε πιο κοντά στον κόσμο των συμβόλων και της ερμηνείας τους. Θα γνωρίσουμε και θα κατανοήσουμε τις δυσκολίες, αλλά και τη γοητεία που περιέχουν οι αποκαλύψεις της απέραντης περίπλοκης φύσης του ανθρώπου. Κάθε μας κίνηση έχει συμβολική έννοια, γίνεται δηλαδή για κάποιο λόγο. Ότιδήποτε κάνουμε, έχει συναισθηματική απήχηση που μπορεί να συνειδητοποιούμε ή όχι. Η γραφική μας ικανότητα, δηλαδή ο τρόπος που κινείται το χέρι μας στο γραφικό χώρο, καταγράφει την πραγματική ψυχοσωματική μας κατάσταση, τις τάσεις μας και τη συμπεριφορά μας. Αντικατοπτρίζει δηλαδή πιστά, τον τρόπο που σχετίζεται το εγώ με το εσύ, π.χ. ευέλικτα, γρήγορα, επιφανειακά, επιθετικά κλπ., με άλλα λόγια το «πώς» κινείται ο άνθρωπος στον υπαρξιακό του χώρο.
Η γνώση της Γραφολογίας μπορεί να βοηθήσει:
-Πρώτον, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας. Μπροστά στα ελαττώματά του, ο άνθρωπος δείχνει μεγάλη αδυναμία και υπερβολική επιείκεια. Γι’ αυτό το λόγο, δύσκολα γνωρίζει κάποιος τον ίδιο του τον εαυτό, ακόμα δε λιγότερο τον συνάνθρωπό του, με αποτέλεσμα να συμπεριφέρεται είτε χαλαρά, είτε απαιτητικά.
-Δεύτερον, η γραφολογία είναι χρήσιμη για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, εντοπίζοντας τις προτιμήσεις, τις ανάγκες, τις αδυναμίες και τις δυνατότητες τους.
-Τρίτον, στην αξιολόγηση και αξιοποίηση των ικανοτήτων και των προσόντων των υποψηφίων εργαζομένων, για τις ανάλογες θέσεις εργασίας (ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση/για να μπορεί να είναι ο ίδιος ευχαριστημένος για να μπορεί να αποδώσει).
-Τέταρτον, μέσω της γραφολογίας διαπιστώνεται έγκαιρα από την γραφή του παιδιού εάν, η μαθησιακή του δυσκολία οφείλεται σε δυσλεξία, δυσγραφία ή στον προβληματικό συναισθηματισμό, ενημερώνοντας έτσι τους γονείς και τους ειδικούς.
-Πέμπτον, συμβουλευτικά μπορεί κάποιος να βοηθηθεί για σημαντικές αποφάσεις ή διλήμματα που αφορούν θέματα προσωπικά, όπως στην επιλογή συντρόφου ή συνεργάτη (συμβατότητα χαρακτήρων).
-Έκτον, ο γραφολόγος μπορεί να ενημερώσει τον κρατικό λειτουργό, εάν κάποιος μπορεί να έχει την επιμέλεια ενός παιδιού, εάν είναι κατάλληλος να υιοθετήσει ένα παιδί.
-Τέλος, η Γραφολογία έχει θεραπευτικούς σκοπούς μέσω της Γραφοθεραπείας, διότι μπορούν να επιτευχθούν αλλαγές στα κίνητρα που ευθύνονται για τα προβλήματα συμπεριφοράς, επεμβαίνοντας στα σημεία εκείνα της γραφής που αντιστοιχούν στο πρόβλημα.
Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Γραφολογίας Αλεξάνδρα Σιγάλα.
Τα 17 μαθήματα (διάρκειας 1h και 30΄η κάθε συνάντηση) θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 17:30-19:00 στα γραφεία του Ινστιτούτου Γραφολογίας, στην οδό Θεμιστοκλέους αριθ. 4, στον 3 όροφο.
Δίδακτρα σεμιναρίου: 85 Ευρώ με κατάθεση του ποσού (εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου από την έναρξη του σεμιναρίου) στο λογαριασμό του ΠΟ.Κ.Ε.ΑΤΕ.Π. Νο 6017040039777.
Διευκρινίζεται ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα μαθήματα είναι η εγγραφή στο ΠΟ.Κ.Ε.ΑΤΕ.Π. και επιπρόσθετα, για τους μη εργαζόμενους στον Όμιλο, η προπληρωμή της ετήσιας συνδρομής (24 Ευρώ ).
Ελάχιστος αριθμός προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα αλλά και να διατηρηθεί η ομάδα είναι τα 10 άτομα.
Έναρξη μαθημάτων: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015.
Δηλώσεις συμμετοχής στους παρακάτω συναδέλφους έως 31.10.2015 :
Δήμητρα Λάλλα: 2108898457, 6977701304 & lallad@typate.gr ή lalla2416@gmail.com
Μάρα Χαντζάκου: 2102026977, 6945392228 chantzakoum@gmail.com