Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 11 π.μ.
Η ομάδα οινογνωσίας του ΠΟΚΕΑΤΕΠ σας προσκαλεί στην τελευταία χειμωνιάτικη ξενάγησή της, στο Οινοποιείο Κοκοτού, στη Σταμάτα Αττικής http://www.ktimakokotou.gr
To 1980 ο Γιώργος και η Αννα Κοκοτού, δημιούργησαν έναν αμπελώνα 70 στρεμμάτων, με τις διεθνείς ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay, στοχεύοντας στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.
Tα φτωχά σε οργανική ύλη αλλά πλούσια σε ιχνοστοιχεία εδάφη, το υψόμετρο των 450 μέτρων και το έντονο και διασπασμένο ανάγλυφο του κτήματος Γ. Κοκοτού, συμβάλλουν στη δημιουργία του ιδανικού οινοπεδίου για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας σταφυλιού, με υψηλά επίπεδα πυκνότητας και ωριμότητας φρούτου, σακχάρων, αρωμάτων και φαινολικών ουσιών.Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή.
To Κτήμα, επίσης, φιλοξενεί ελαιώνα, μελισσώνα, ορνιθώνα, λαχανόκηπο και εξωτερικούς & εσωτερικούς χώρους για εκδηλώσεις.
Στην επίσκεψη θα μας συνοδεύσει η οινολόγος και εισηγήτρια του σεμιναρίου οινογνωσίας του ΠΟΚΕΑΤΕΠ, Αντιγόνη Καραμβάλη.
Για τα μέλη και τους φίλους του ΠΟΚΕΑΤΕΠ η συμμετοχής στην ξενάγηση και οινογνωσία είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Για τη καλύτερη διοργάνωση, παρακαλούμε για τις δηλώσεις συμμετοχής σας έως Πέμπτη 162. στους:
Μάρα Χαντζάκου: 2102026977, 6945392228 & chantzakoum@gmail.com
Χρήστο Βολακάκη: 6947372536
H συνάντησή μας ορίζεται στις 11π.μ. στην υποδοχή του Οινοποιείου (Σταμάτα Αττικής , τηλ: 2108145113. Στο site του κτήματος υπάρχει βοηθητικός χάρτης).
Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά μέσα των επισκεπτών.