Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017
Το ΠΟΚΕΑΤΕΠ έχει την χαρά να σας καλέσει σε ένα μάθημα γιαπωνέζικης μαγειρικής okonomiyaki.
Η καθημερινή γιαπωνέζικη κουζίνα φημίζεται για τα φτηνά και νόστιμα γεύματα, που δεν εκπροσωπούνται όμως στο εξωτερικό. To okonomiyaki είναι ένα από τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα φαγητά. Σημαίνει «ψημένο όπως θέλεις», και είναι κάτι ανάμεσα σε ομελέτα και pancake. Περιέχει αυγά, βούτυρο, αλεύρι, λάχανο και οποιοδήποτε κρέας ή λαχανικά θέλετε. Αφού ψηθεί, σερβίρεται με διάφορες σάλτσες όπως ΒΒQ, μαγιονέζα κ.ά. Στην Ιαπωνία, πολλά εστιατόρια καλούν ομάδες πελατών να φτιάξουν το δικό τους okonomiyaki, έχοντας τα υλικά και χρησιμοποιώντας ενσωματωμένο και επίπεδο γκριλ που παρέχουν τα τραπέζια.
Η παρουσίαση θα διοργανωθεί από την γιαπωνέζα σεφ προσκεκλημένη μας, την Mina Ohara, που ζει μόνιμα στην Ιαπωνία και διοργανώνει σεμινάρια μαγειρικής γιαπωνέζικης κουζίνας σε συνδυασμό με τέχνη, όπως π.χ. είναι το μάθημα obento ( κουτάκι με φαγητό για κατανάλωση εκτός σπιτιού, που έχει γίνει τέχνη στην Ιαπωνία).
Ελάτε, λοιπόν, να μάθετε μαζί μας πως θα φτιάξετε okonomiyaki, πώς θα το διακοσμήσετε και στο τέλος, φυσικά, να το γευτείτε!
Σε συνεργασία με την Εταιρεία Otafuku, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 στο μικρό εστιατόριο Petra’s, στην οδό Φειδίου 11, στο κέντρο της Αθήνας.
Το μάθημα (διάρκειας 1ώρας & 30΄) θα γίνει σε γκρουπ των 8 ατόμων, που θα συνεργαστούν ανά δύο, πάνω σε κάθε φωτιά.
Η συνάντηση για το πρώτο γκρουπ ορίζεται στις 18.00, και για το δεύτερο στις 19.30.
Η μετάφραση θα γίνει από την διοργανώτρια Άννα Παντελή.
Κόστος συμμετοχής/άτομο: 20€ (Συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η κατανάλωση με κρασί ή αναψυκτικά).
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 16 άτομα. Θα προηγηθούν τα μέλη ΠΟΚΕΑΤΕΠ.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες με παράλληλη κατάθεση του ποσού στο λογ. του ΠΟΚΕΑΤΕΠ Νο 6017040039777:
Άννα Παντελή: 6974943292, anpanteli@yahoo.com
Μάρα Χαντζάκου: 2102026977 & 6945392228 & chantzakoum@gmail.com 良い食欲