Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017
Μάθημα Βαυαρικής μαγειρικής τέχνης
Μετά την “πρεμιέρα” μας με το μάθημα γιαπωνέζικης μαγειρικής okonomiyaki, συνεχίζουμε με ένα εκλεπτυσμένο Χριστουγεννιάτικο μενού Βαυαρικής κουζίνας.
Η Βαυαρική κουζίνα χαρακτηρίζεται γενικά ως «βαριά», καθώς υπάρχουν πολλά πατέ, λουκάνικα, πιάτα με κρέας (π.χ. Schweinshaxe- ψητό κότσι γουρουνόπουλο) και κυνήγι, τα οποία συνήθως συνοδεύονται από Knöde (μπάλα από βραστή πατάτα).
Για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα επιλέξουμε γνωστά πιάτα με πιο ντελικάτες γεύσεις.
Το μενού μας:
Πρώτο πιάτο-ορεκτικό LACHSKUPPEL
“Γιορτινή καμπάνα” από καπνιστό σολομό με γέμιση πουρέ από αβοκάντο και αυγό ποσέ.
Κυρίως πιάτο ENTENBRUST mit ROTKOHL & KNΦDEL
Φιλέτο στήθος πάπιας με κόκκινο λάχανο και μπαλίτσες πατάτας..
ΓλυκόQUARKNOCKERL
Θα προσφερθούν “χιονόμπαλες” δηλ γλυκιές μπαλίτσες από γιαούρτι στο φούρνο (δεν θα παρασκευαστεί από τους συμμετέχοντες).
Το μάθημα (διάρκειας 2 ωρών) θα γίνει σε γκρουπ των 8 ατόμων, που θα συνεργαστούν ανά δύο. Φεύγοντας, θα πάρουμε μαζί μας και τις συνταγές των τριών εδεσμάτων.
Η παρουσίαση θα διοργανωθεί από τη Γερμανίδα chef Petra Brandl, στο μικρό εστιατόριό της “Petra’s”, στην οδό Φειδίου 11, στο κέντρο της Αθήνας.
Η συνάντηση για το πρώτο γκρουπ ορίζεται στις 18.00, και για το δεύτερο στις 20.30.
Κόστος συμμετοχής/άτομο: 18€ (Συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η κατανάλωση με κρασί ή μπύρα ή αναψυκτικό).
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 16 άτομα. Θα προηγηθούν τα μέλη ΠΟΚΕΑΤΕΠ.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες με παράλληλη κατάθεση του ποσού στο λογ. του ΠΟΚΕΑΤΕΠ Νο 6017040039777:
Μάρα Χαντζάκου: chantzakoum@gmail.com , 2102026977 & 6945392228.
Άννα Παντελή: 6974943292, anpanteli@yahoo.com